Artmozikban tölthetünk egy május éjszakát Budapesten


Öt budapesti művészmozi 14 termében rendezik meg május 17-én este 6 órától másnap reggel 6 óráig az idei Artmozik éjszakáját.

A vetítések egyetlen belépő megvásárlásával korlátlanul látogathatók a Művész, Puskin, Toldi és Tabán mozikban, valamint a Kino Caféban, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A vetítéssorozaton több alkotást is láthat premier előtt a közönség, például a Yao utazása (Yao) című francia-szengáli filmet Omary Sy, vagy a Csillagok határán (High Life) című alkotást Robert Pattinson főszereplésével. Bemutatják A szavak ereje (Sometimes, Always, Never) című angol, valamint a Mr. Casanova című francia romantikus történelmi alkotást, a spanyol kultrendező Pedro Almodóvar új filmjét, a Fájdalom és dicsőséget (Dolor y gloria), valamint Lou Jenet francia rendező Pajzán kíváncsiság (Curiosa) című erotikus drámáját.

Friss bemutató lesz A szívek királynője (Dronningen) és a magyar underground együttesekre fókuszáló Pécsi szál című zenés film is. Mindezek mellett műsorra tűzik Lars von Trier dán rendező A ház, amit Jack épített (The House That Jack Built) című filmjét, a Lady Gaga főszereplésével készült Csillag születiket (A Star is Born), a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs alkotást, valamint Gaspar Noé legutóbbi, Eksztázis (Climax) című munkáját is.

Több olyan film is szerepel a műsorban, amelyeket már nem vetítenek a magyar mozikban és most láthatók utoljára nagyvásznon: köztük, a Sóhajok (Suspiria) című misztikus thriller, az azóta Európa-szerte többször feldolgozott Teljesen idegenek (Perfetti sconosciuti) című olasz vígjáték, vagy Nicolas Cage főszereplésével a Joe című amerikai filmdráma.

A részletes program az artmozi.hu weboldalon érhető el.

(MTI)Kapcsolódó