Az Alter-Native filmfesztivál sem marad el


Más helyszínen, a szokásosnál korábban, de idén is megszervezik az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm-fesztivált Marosvásárhelyen.

Hagyományos helyszínéről, a marosvásárhelyi Kultúrpalotából szabadtérre költözik az Alter-Native filmfesztivál: a rendezvénysorozat 28. kiadását október 7. és 11. között (és nem a korábban meghirdetett, november 4. és 8. közötti időszakban) a Nyári Színházban fogják megszervezni.

„A járványhelyzet miatt idén az előző esztendőkben jegyzettnél némivel kevesebb, mintegy 800 rövidfilmet neveztek be a szemlére, amelyek közül az előzsűri válogatja ki az ebben az évben valamivel rövidebb versenyprogramba bekerülő alkotásokat. Játékfilmek, koncertek, színházi előadás és kiállítás az idei programban is szerepel, a fesztivál nagyzsűrije azonban nem a helyszínen bírálja majd el a rövidfilmeket, hanem online értékel és dönt” – összegzi a járvényhelyzet miatti változásokat a fesztivál sajtóközleménye.

A korlátozások miatt a fesztivál mind az öt napjára érvényes bérlet vásárlására idén nem lesz lehetőség, csak napijegyet válthatnak majd a filmkedvelők – ezzel kapcsolatos részleteket később fognak elárulni.Kapcsolódó