Az amerikai filmakadémia az Oscar-gála elhalasztását fontolgatja


Bár 2021. február 28-áig, a 73. Oscar-gála kitűzött időpontjáig hosszú hónapok vannak még hátra, az amerikai filmakadémia az esemény elhalasztását fontolgatja – írja több névtelen forrásra hivatkozva a Variety.

„Valószínűleg el fogják halasztani” – idézi egyik forrását a Variety. Ugyanez a személy azt is elmondta az amerikai lapnak, hogy a későbbi dátumot még nem szögezték le. A Variety egy másik forrása szerint a dátum egyelőre változatlan. Az akadémia nem volt hajlandó nyilatkozni ebben a kérdésben.

Amikor április végén az amerikai filmakadémia a járványhelyzetre való tekintettel módosította a szabályzatát – például idén kivételesen olyan filmek jelentkezését is elfogadja, amelyeknek nincs legalább egy hetes mozikarrierje az Egyesült Államokban –, az akadémia elnöke, David Rubin úgy vélte, túl korai a 2021-es Oscar-gála kapcsán nyilatkozni: „Lehetetlen előre tudni a dolgok állását […] Azt tudjuk, hogy ünnepelni akarjuk a filmet, de nem tudjuk, hogy ez pontosan milyen formát fog ölteni” – idézi a Variety.


Címkék

Kapcsolódó