Az Egy nő fogságban vetítésével indul a KineDok-évad Romániában


Csütörtökön indul a KineDok romániai vetítéssorozata: este fél nyolctól az Egy nő fogságban című dokumentumfilmet vetítik a Bukaresti Nemzeti Táncközpontban a rendező, Tuza-Ritter Bernadett jelenlétében.

A modernkori rabszolgaság jelenségét bemutató filmet korábban a KineDok romániai szervezője, a One World Romania is vetítette saját fesztiválján, ahol a licisták zsűrijének díját nyerte el. A bukaresti vetítés után a filmet Galați-on, Curtea de Argeș-en és Kolozsváron is bemutatják.

A KineDok vetítéssorozatát hét európai országban szervezik meg párhuzamosan: Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Horvátországban, Norvégiában, Bulgáriában és Romániában. Májusban Aradon, Brăilán, Kolozsváron, Curtea de Argeș-en, Galați-on, Ploiești-en, Resicabányán, Temesváron is lesznek vetítések.

A romániai programban az Egy nő fogságban mellett két 2018-as cseh film, a King Skate (r. Šimon Šafráne) és a When the War Comes (Az prijde válka, r. Jan Gebert), két román film, a 2017-es Tarzan tojásai (Ouăle lui Tarzan, r. Alexandru Solomon) és a 2018-as Fotbal infinit (r. Corneliu Porumboiu), egy 2018-as orosz film, a Putin’s Witnesses (Svideteli Putina, r. Vitalij Manszkij), illetve két norvég film, a 2018-as Exit (r. Karen Winther) és a 2015-ös Fivérek (Brødre, r. Aslaug Holm) szerepel.

(aarc.ro)Kapcsolódó