Az Élősködők kapta a mozis fődíjat a hollywoodi színészcéh díjátadóján Az Élősködők kapta a mozis fődíjat a hollywoodi színészcéh díjátadóján

Az Élősködők kapta a mozis fődíjat a hollywoodi színészcéh díjátadóján

A dél-koreai Élősködők (Gisaengchung) színészgárdája kapta a mozis fődíjat a hollywoodi színészcéh (SAG) vasárnap esti díjátadó ceremóniáján Los Angelesben - számolt be róla a The Hollywood Reporter. Ez az első idegen nyelvű film, amelyik elnyeri ezt az elismerést.

A hollywoodi Shrine Auditoriumban 26. alkalommal megrendezett gálán Joaquin Phoenix a legjobb színész díját vehette át a Joker főszereplőjeként, Renée Zellweger kapta a legjobb színésznő elismerését a Judy című zenés produkcióban nyújtott alakításáért, Brad Pitt (Volt egyszer egy Hollywood/ Once Upon a Time in... Hollywood) és Laura Dern (Házassági történet/Marriage Story) pedig a legjobb férfi és női mellékszereplő díjával távozott az estéről.

A dél-koreai Élősködők színészgárdája a Botrány (Bombshell), Az ír (The Irishman), a Jojo nyuszi (Jojo Rabbit) és a Volt egyszer egy Hollywood (Once Upon a Time in... Hollywood) színészei elől vitte el a díjat.

A televíziós produkciók közül a legjobb szereplőgárda díját a vígjátékok mezőnyében a The Marvelous Mrs. Maisel nyerte. A vígjátékszéria férfi főszeplője, Tony Shalhoub kapta a legjobb színészének járó díjat, a legjobb színésznő pedig a Fleabag sztárja, Phoebe Waller-Bridge lett.

A drámák mezőnyében A korona (The Crown) kapta a szereposztás díját, Jennifer Aniston (The Morning Show) a legjobb színésznő és A trónok harca (Game of Thrones) sztárja, Peter Dinklage a legjobb színész díját.

A tévéfilmek és minisorozatok kategóriájában a Fosse/Verdonban játszó Michelle Williams és Sam Rockwell kapott díjat.

A ceremónián Leonardo DiCaprio életműdíjat adott át Robert De Nirónak.

A gálán az amerikai színészek érdekvédelmi szervezete, a SAG-AFTRA Alapítványának elnöke, Courtney B. Vance bejelentette, hogy a szervezet adománygyűjtésének keretében Jeffrey Katzenberg filmmogul és felesége, Marilyn 250 ezer dollárral járult hozzá az alapítvány működéséhez. Az országos nonprofit alapítvány 1,5 millió dollárt akar gyűjteni a működéséhez. A díjátadót, amelynek idén nem volt házigazdája, a TNT és a TBS televíziócsatorna közvetítette élőben a Shrine Auditoriumból.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat