Az HBO rávert a Netflixre Emmy-jelölésekben Az HBO rávert a Netflixre Emmy-jelölésekben

Az HBO rávert a Netflixre Emmy-jelölésekben

Rekordszámú, 32 jelölést kapott a legrangosabb amerikai televíziós elismerésre, az Emmy-díjra a Trónok harca (Game of Thrones) című sorozat nyolcadik évada. Gyártója, az HBO 137 jelöléssel jóval megelőzte a 117 jelölést kapó Netflixet.

Az idén befejeződött drámasorozat ezzel megelőzte a korábbi csúcstartót, az ABC televízió New York rendőrei (NYPD Blue) című sorozatát, amely 1994-ben az első évadával 27 jelölést zsebelt be.

Ha a Trónok harcának sikerül negyedszer is megszereznie a legjobb drámasorozatnak járó Emmy-díjat, akkor csatlakozni fog a Zsarublues (Hill Street Blues), az L.A. Law, Az elnök emberei (The West Wing) és a Mad Men – Reklámőrültek (Mad Men) című sorozatokhoz, amelyek a legtöbb, négy-négy Emmy-díjat kaptak ebben a kategóriában.

A fantasyszériának idén a Better Call Saul, a Bodyguard, a Megszállottak viadala (Killing Eve), az Ozark, a Póz (Pose), a Succession és a Rólunk szól (This is Us) című drámasorozatokkal kell összemérnie erejét, míg a vígjátékszériák mezőnyében a Barry, a Fleabag, A jó hely (The Good Place), a The Marvelous Mrs. Maisel, a Russian Doll, a Schitt's Creek és Az alelnök (Vice) csap össze.

Trónok harca

A minisorozatok közül a Csernobil (Chernobyl), a Szökés Dannemorából (Escape at Dannemora), a Fosse/Verdon, az Éles tárgyak (Sharp Objects) és a When They See Us esélyes a díjra.

A vígjátéksorozatok legjobb színészi mezőnyébe Anthony Anderson (Feketék Fehéren/Black-ish), Don Cheadle (Fekete hétfő/Black Monday), Ted Danson (A jó hely/ The Good Place), Michael Douglas (The Kominsky Method), Bill Hader (Barry) és Eugene Levy (Schitt's Creek) jutott be. A színésznői jelöléseket pedig Christina Applegate (Dead to Me), Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel), Julia Louis-Dreyfus (Az alelnök/Vice), Natasha Lyonne (Russian Doll), Catherine O'Hara (Schitt's Creek), valamint Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) kapta.

A drámasorozatok színészi Emmyjére Jason Bateman (Ozark), Sterling K. Brown (Rólunk szól/This is Us), Kit Harington (Trónok harca/Game of Thrones), Bob Odenkirk (Better Call Saul), Billy Porter (Póz/Pose) és Milo Ventimiglia (Rólunk szól/This is Us) esélyes. A színésznők közül Emilia Clarke (Trónok harca/Game of Thrones), Jodie Comer (Megszállottak viadala/Killing Eve), Viola Davis (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?/ How to Get Away with Murder), Laura Linney (Ozark), Mandy Moore (Rólunk szól/ This is Us), Sandra Oh (Megszállottak viadala/Killing Eve) és Robin Wright (Kártyavár/House of Cards) kaphat elismerést.

Az Emmy-díjakat szeptember 22-én adják át Los Angelesben.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat