Az online térbe költözik a Pannonfíling


A veszprémi Pannonfíling Mozgóképes Találkozó 16. kiadását a járványhelyzet miatt online szervezik meg, közölték ma délelőtt a fesztivál szervezői.

Dósay Norbert és Németh Csaba, a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó szervezői elmondták, az előzsűrizés során közel 50, magyarországi és határon túli nevezés közül választották ki a versenyprogram 18 rövidfilmjét. „Nagyon örülünk neki, hogy az idei év nehézségei ellenére is szép számú nevezés érkezett, és a fesztivál továbbra is népszerű a hazai filmesek körében. A vírushelyzet miatt úgy gondoltuk, biztonságosabb módját kell találnunk a Pannonfíling megrendezésének, ezért döntöttünk úgy, hogy online tartjuk meg a rendezvényt” – idézi a szervezőket a közlemény.

A versenyprogramban szerepel animáció, szatirikus kisjátékfilm, dokumentum- és riportfilm. A „rövid filmek hosszú napja” jelmondat továbbra is igaz, hiszen délelőtt 10 órától egészen estig tart a versenyprogram bemutatása, és a szervezők tervei szerint a filmekről való eszmecseréről sem kell lemondanunk, idén is lesz lehetőség a zsűrivel és a filmesekkel beszélgetni a látottakról.

A 16. Pannonfíling szakmai zsűrijét Farkas Boglárka Angéla, a tavalyi találkozó győztes filmjének alkotója, Németh Rajmund (Veszprém-Balaton 2023 EKF filmes projektek) és Vranik Roland filmrendező alkotja.

A taállkozó programját online lehet követni november 14-én, szombaton. A részletek megtalálhatók a pannonfiling.hu oldalon és a rendezvény Facebook-oldalán.


Címkék

Kapcsolódó