Benedict Cumberbatch bűvész lesz


Colin Trevorrow rendezte film története a második világháború idején játszódik.

Benedict Cumberbatch az 1902 és 1973 között élt angol bűvészt, Jasper Maskelyne-t alakítja a filmben. Egy elismert bűvészdinasztia szülötteként Maskelyne a második világháború idején tehetségét az angolok szolgálatába állította. Úgy gondolta, a színpadon eltöltött sok-sok év alatt többet megtudott a rejtőzkösésről, mint amit „nyulak és tigrisek valaha megtudhatnak”, és felismerte, hogy bizonyos trükkök hasznosak lehetnek az álcázásban, egyes színpadi szabadulótechnikákat egy igazi fogságban is be lehet vetni. A szükséges apró eszközöket például krikettütőkbe rejtette, vagy fűrészt illesztett fésű belsejébe, térképet kártyalapokra.

A film sztorija szerint Maskelyne egy afrikai, európai és közel-keleti „varázslóbrigáddal” és egy kémnővel együtt dolgozik a náci erők megfékezése érdekében.

A film forgatókönyvét Nicholas Mariani jegyzi, bár az első draftokat Richard Cordiner és Gary Whitta írta. Alapjául David Fisher könyve szolgál, gyártói pedig a Studiocanal, a Landscape Entertainment és Trevorrow cége, a Metronome.

A tervek szerint jövő júniusban Trevorrow bemutatja még a Jurassic World: Világuralmat (Jurassic World: Dominion). Cumberbatch épp a Doctor Strange in the Multiverse of Madnesst forgatja, de ő is bemutatóra készül: ezen a héten debütál A küldönc (The Courier) című thrillerje.

(Deadline.com)Kapcsolódó