Berlinálé: Marius Olteanu filmje nyerte a Tagesspiegel olvasóinak díját


Marius Olteanu Monștri című első nagyjátékfilmjét találta a legjobbnak a Forum szekcióban szereplő alkotások közül a Tagesspiegel német napilap olvasóiból álló zsűri.

A Tagesspiegel olvasói 2007 óta adnak át közönségdíjat a Berlinálén. Mostani indoklásuk szerint Olteanu filmje különleges vizuális nyelvezetet használ a normakövető társadalom nyomásától szenvedő párkapcsolat sokrétű bemutatására.

A Monștri (kritikánk itt) egy pár egy napjáról szól: Dana és Arthur régóta házasok és válófélben vannak. A puzzle-szerkezetű film végén a nézőknek kell eldönteni, hogy a címbeli szörnyetegek szó a főszereplőkre, vagy pedig a döntéseiket elítélő környezetükre vonatkozik-e.

A szereposztás tagjai Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr és Gabriel Răuță. A Monștri a Parada Film és a We Are Basca gyártásában, a Román Filmközpont (CNC) támogatásával, a Román Televíziótársaság közreműködésével készült. Producerei Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe, Robert Fița, társproducere Marius Olteanu. A film 2019 őszén kerül a romániai mozikba a Transilvania Film forgalmazásában.

(aarc.ro)Kapcsolódó