Bezár egy ázsiai streaming-felület


A 2015-ben indított, Indiában, Indonéziában, Thaiföldön, Szingapúrban, Thaiföldön és a Fülöp-szigeteken elérhető HOOQ csődöt jelentett.

A szingapúri székhelyű, nagyjából 80 milliós felhasználót számláló HOOQ növekedése nem volt elég gyors ütemű ahhoz, hogy a befektetési költségeit visszahozza – magyarázza a Screen Daily.

A szolgáltatónak az online lap által idézett közleménye szerint a streaming-szolgáltatások piacán jelentős változások mentek végbe az elmúlt öt év során: a szórható, globális és lokális tartalom ára egyaránt magas maradt, de a fogyasztók fizetőkészsége csak fokozatosan növekedett az egyre több választási lehetőség miatt. Épp ezért a HOOQ független platformként való működési modellje életképtelennek bizonyult, a szolgáltató nem tudott elég gyorsan növekedni ahhoz, hogy a kezdeti befektetések megtérüljenek, vagy hogy az egyre növekvő tartalmi és működési költségeket állni tudja.

A HOOQ többségi tulajdonosa a szingapúri Singtel telefontársaság, a Sony Pictures Television és a Warner Bros. Erős vetélytársai vannak a régióban, az ázsiai szolgáltatók közül az iflix és a Viu, a nemzetközi szolgáltatók közül pedig elsősorban a Netflix, de az HBO Asia és az HBO Max is egyre nagyobb teret hódít Délkelet-Ázsiában.


Címkék

Kapcsolódó