Bezárhatnak a Cineworld-mozik


Angol, ír és amerikai mozitermeinek bezárását fontolgatja a Cineworld mozihálózat. A hozzá tartozó Regal-mozik a második legnagyobb mozilánc az Egyesült Államokban, és a Cineworldé a legnagyobb mozihálózat Nagy-Britanniában és Írországban.

A Cineworld Cinemas tegnap délután, a Twitteren erősítette meg a hírt, miszerint vezetői fontolgatják, hogy ideiglenesen bezárják a mozilánchoz tartozó filmszínházakat, bár egyelőre nem jutottak döntésre. A Variety úgy tudja, hogy nem a mozik egy részéről, hanem a lánchoz tartozó összes moziról szól a vita, emiatt csak az Egyesült Királyságban nagyjából 5000 alkalmazott állásva vált bizonytalanná. A lap forrásai szerint nincs szó újraindulási dátumról, de ha a mozikat bezárják, azok 2021 előtt nem is nyílnak már meg újra.

A mozilánc bezárása egy újabb blockbuster bemutatójának az elnapolásához lehet köze: pénteken derült ki, hogy az új Bond-film, a No Time to Die november 12-i angol, illetve november 20-i amerikai bemutatóját jövő év április 2-ára halasztották (vagyis az eredetileg tervezetthez képest éppen egy évet fog késni a mozikból). A Variety szerint a döntés sokkolta a nézők visszaszerzésére váró a moziüzemeltetőket, akiknek egyre nagyobb szükségük van a kasszasiker-filmekre.

A Cineworldöt idén már másodszor rázza meg egy blockbuster bemutatójának az elhalasztása: a július 10-ére tervezett újranyitás helyett csupán 31-én indította újra a moziit, mivel a Tenet bemutatóját is (sokadszor) elnapolták.

A nemzetközi mozilánc Romániában is jelen van: a Cinema City 26 multiplexet, összesen 237 termet működtet az ország 19 városában.Kapcsolódó