Bill Skarsgård svéd gengsztert fog játszani


A Clark című, svéd krimisorozat főszerepében fogjuk viszontlátni Bill Skarsgårdot, aki az Az főgonoszaként égette be magát a horrorrajongók emlékezetébe.

A hatrészes filmsorozat a hírhedt svéd gengszter, Clark Olofsson önéletrajza alapján készül a Netflix megrendelésére – számolt be a projektről a Variety. Olofsson bűnözői „karrierje” a 60-as években kezdődött, egy sor betörésben vett részt Európa-szerte, többször is sikerült megszöknie a börtönből, és az ő „kalandjaihoz” fűződik a Stockholm-szindróma.

Az életrajzi filmsorozatot Jonas Åkerlund rendezi, svéd nyelvű film lesz, gyártója a Scandinavian Content Group. A rendező szerint a film főszereplője „a legkevésbé sem politikailag korrekt ember, aki a legkevésbé polkorrekt életet élte […] Ultra-erőszakos, szellemes, érzelmes, valószerű és szürreális életrajz lesz, ami arcot társít a Stockholm-szindrómához, de nem csak a norrmalmstorgi rablásról szól” – fogalmazott Åkerlund. A rendező úgy gondolja, Skarsgård tökéletes erre a szerepre.

A színész maga úgy gondolja, Olofsson „Svédország egyik legszínesebb és leglenyűgözőbb figurája”, akinek a szerepét „örömmel vegyes rettenettel” vállalta el. „Clark élete annyira hihetetlen és elbaltázott, hogy attól még Scorsese is elpirulna” – mondta Skarsgård.


Címkék

Kapcsolódó