Bob Fosse és Gwen Verdon életéről készül sorozat


A Bob Fosse koreográfus, filmrendező és Gwen Verdon, Broadway legendás táncosnője közötti romantikus és kreatív kapcsolatról szóló sorozatot rendelt az FX tévécsatorna. A sorozatban Bob Fosse koreográfiák is láthatóak lesznek.

A nyolc részes sorozat Sam Wasson életrajzi írásán alapszik, amely Fosse címmel jelent meg. Az alkotók közleménye szerint Bob Fosse, aki az 1972-es Kabaré (Cabaret) című musical rendezéséért Oscar-díjat nyert, forradalmian újat hozott az amerikai táncművészetbe, színházba és filmbe, de Gwen Verdon nélkül sosem lett volna az, aki. A történet a főszereplők élete mellett a show business rejtett oldalát is bemutatná.

A főszerepeket a Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) című filmért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscart elnyerő Sam Rockwell és a négyszer Oscarra jelölt Michelle Williams alakítja.

A sorozat vezető producerei Lin-Manuel Miranda, Thomas Kail, Steven Levenson, George Stelzner és a két főszerepet alakító színész. Az első részt Levenson írta és Thomas Kail rendezi. A produkcióban Bob Fosse és Gwen Verdon gyermeke, Nicole is társproducerként dolgozik. A koreográfus Andy Blankenbuehler lesz.

A forgatás ősszel kezdődne, a bemutatót 2019-re tervezik.

(Variety)
Kapcsolódó