Bojkottálják Georgia államot a filmesek az abortuszellenes törvény miatt


Legutóbb a Koszorúslányok (Bridesmaids) alkotócsapata jelentette be, hogy a Kristen Wiig és Annie Mumolo főszereplésével készülő új vígjátékukat mégsem Georgia államban forgatják, miután Brian Kemp kormányzó május elején aláírta az abortuszt korlátozó törvénytervezetet.

A Barb and Star Go to Vista Del Mar című film, amelynek Wiig társ-forgatókönyvírója is, két legjobb barát kalandos vakációjáról szól, amelyen szerelemmel és ellenséggel is találkoznak. Rendezője a sitcomjairól ismert Josh Greenbaum.

Nem ez az egyetlen produkció, amely kivonul a filmeseket nagyvonalú, 30 százalékos adókedvezménnyel csábító Georgia államból. Christine Vachon és Mark Duplass független producerek felszólították a hollywoodi közösséget, hogy mondják vissza az ide tervezett forgatásokat annak jeléül, hogy kiállnak a nők jogai mellett. Georgia államban mintegy 92 ezren dolgoznak a filmszakmában.

Mások, mint például J.J. Abrams és Jordan Peele a törvénytervezet ellen harcoló civil szervezeteknek ajánlották fel a fizetésüket vagy adományaikat.

A törvénytervezet, amely megtiltaná az abortuszt a magzati szívhang megjelenése után, január elsejétől léphet érvénybe, ha egy felsőbb bíróság jóváhagyja.

(Variety)Kapcsolódó