Böngészhető a 3. Filmszereda programja


Összeállt a szeptember 23. és 29. között megszervezett harmadik Filmszereda programja. A Székelyföldi Mozgókép Fesztivál naponta több filmmel várja a filmrajongókat a Csíki Moziba, esténként, „főműsoridőben” egy-egy friss magyar játékfilmet tűz műsorra, de román újdonságokkal, gyermekeknek szóló alkotásokkal és Oscar-díjas filmmel is készül.

A hétfői, nulladik napon egy emberkereskedelemről szóló román komédiával, a Megteszed, vagy hallgatsz (Taci sau faci) című filmmel indul a szemle, a közönségtalálkozón Iura Luncașu rendező és a film két szereplője is jelen lesz.

Látható lesz Szőcs Petra Déva című Erdélyben forgatott első nagyjátékfilmje, Reisz Gábor Rossz versek című filmje, Szilágyi Zsófia Egy nap című alkotása, a Napszállta, Nemes-Jeles László rendezése, amelyet a főszereplő, Jakab Juli is elkísér a fesztiválra, vetítik a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című tinithrillert is a rendező, Schwechtje Mihály jelenlétében, Nagypál Orsi Nyitva című filmje és Kárpáti György Mór Guerilla című filmje is szerepel a műsorban.

A csíkszeredai nézők nagyvásznon láthatják a legutóbbi Oscar-szezonban három díjat nyert Zöld könyvet (Green Book) és Terry Gilliam évtizedekig készülő opusát, Az ember, aki megölte Don Quijotét (The Man Who Killed Don Quixote) című filmet.

A 3. Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál programja ide kattintva olvasható.Kapcsolódó