Brigitte Bardot, a csodálatos címmel forgat filmet Lech Majewski


Lech Majewski lengyel filmrendező Brigitte Bardot, the Wonderful című filmjén dolgozik. A saját regényéből készülő adaptációt a tervek szerint 2020-ban mutatják be.

A Malom és kereszt (The Mill and the Cross) rendezőjének új filmje a huszadik század második felében játszódik a kommunista Lengyelországban. Főszereplője a fiatal Adam, aki rendszeresen csomagot kap elveszettnek hit, második világháborús hős apjától, de átverésre gyanakszik. Mikor felkeresi a katowicei Rialto mozit, hirtelen Brigitte Bardot öltözőjében találja magát. Látomásaiban Elisabeth Taylor, Marlon Brando, Paul Cezanne, de gyerekkori barátai és a titkosszolgálat tisztjei is megjelennek.

A filmben Magdalena Różczka, Joanna Opozda, Weronika Rosati, Andrzej Grabowski és Tomasz Sapryk vállalt szerepet.

Az önéletrajzi ihletésű regény, amelyből Majewski maga írt forgatókönyvet, több mint 12 évig íródott, mikor a szerző emigrációban élt.

A forgatás november 6-án kezdődött Wałbrzych-ben, jelenleg Katowicében zajlik, de Bożków-ban, Zabrzében és Sosnowiec-ben is vesznek fel jeleneteket. Az másfél million euróból készülő film producere Małgorzata Domin, gyártója a Domino Film és Majewski Angelus Silesius Egyesülete, a Lengyel Filmintézet és Katowice város támogatásával készül.

(Film New Europe)Kapcsolódó