Budapesti animációs csapat kisfilmje nyert Annie-díjat


A Netflix 18 részes Love, Death & Robots című rövidfilm-sorozatának The Secret War című epizódja nyerte a televízió/média kategória legjobb digitális látványeffektusáért járó Annie-díját, a 16 perces animációt a budapesti Digic Pictures csapata készítette.

A rövidfilm látványeffektusain Német Viktor, Illés Szabolcs, Sipos Ádám és Vladimir Zhovna dolgoztak, rendezője Zorkóczy István.

Az Annie-díjátadó gálát évente rendezi meg a Nemzetközi Animációs Film Szövetség (ASIFA-Hollywood). Szombaton 47. alkalommal adták át a díjakat Los Angelesben.

Az est a Netflixről szólt, az internetes tartalomszolgáltató Klaus – A karácsony titkos története (Klaus) című filmje ugyanis hét trófeát, köztük a legjobb animációs film és a legjobb rendező díját is elnyerte. Több Netflix produkció kapott még elismerést, az Oscar-díjra is jelölt Keresem a testem (J’ai perdu mon corps) hármat is besepert: a legjobb zene, a legjobb független egészestés animáció, és a legjobb egészestés forgatókönyv díját. A díjazottak teljes listája itt olvasható.

(MTI/The Hollywood Reporter/Filmtett)Kapcsolódó