Cannes-ban mutatják be az Egy férfi és egy nő folytatását


Elkészült az Egy férfi és egy nő (Un homme et une femme) és az Egy férfi és egy nő húsz év múlva (Un homme et une femme, 20 ans déjà) folytatása, a Les Plus Belles Années d'une vie, amit Claude Lelouch rendező a 72. cannes-i filmfesztiválon mutat be.

Jean-Louis Trintignant és Anouk Aimée az 1966-os (Arany Pálma-díjjal és két Oscar-díjjal kitüntetett) Egy férfi és egy nőben (Un homme et une femme) két egymásra találó özvegyet alakítanak, akik az Egy férfi és egy nő húsz év múlva (Un homme et une femme, 20 ans déjà) című 1986-os filmben (versenyen kívül mutatták be Cannes-ban) ismét találkoznak rövid időre, a trilógia befejező részében pedig már idős emberekként folytatják ott, ahol korábban abbahagyták. A filmben Antoine Sire, Marianne Denicourt, Souad Amidou és Monica Bellucci is játszik.

A Les Plus Belles Années d’une vie lesz a kilencedik film, amellyel Claude Lelouch a cannes-i filmfesztivál hivatalos válogatásában szerepel. A filmet versenyen kívül, különleges vetítés keretében mutatják be.

A filmet a Les Films 13 és a Davis Films gyártotta, koproducere a France 2 Cinéma. Zenéjét a nemrég elhunyt Francis Lai szerezte, aki az Egy férfi és egy nő híres Chabadabada-dalát is.

A 72. cannes-i filmfesztivált május 14. és 25. között szervezik meg.

(Cineuropa)Kapcsolódó