Cannes: kiosztották a magyar versenyfilmet is tartalmazó Cinéfondation díjait Cannes: kiosztották a magyar versenyfilmet is tartalmazó Cinéfondation díjait

Cannes: kiosztották a magyar versenyfilmet is tartalmazó Cinéfondation díjait

A francia Louise Courvoisier Mano a Mano című kisfilmjének ítélte a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation program első díját a Claire Denis vezette zsűri. A kategória nyerteseit csütörtök este hirdették ki a cannes-i filmfesztiválon.

A Mano a Mano két városról városra utazó akrobata megromló viszonyáról szól. A rendező saját tapasztalataiból indult ki a film megrendezésekor, szülei ugyanis zenészek, testvérei pedig cirkuszi artisták, is közelről ismeri ezt a világot.

A második helyezett az amerikai Richard Van Hiéu című filmje lett, a harmadik díjat megosztva kapta a palesztin Wisam Al Jafari Ambience és a lengyel Barbara Rupik Duszyczka című filmje.

A Cinéfondation első díja 15 ezer euróval, a második 11 250 euróval, a harmadik 7500 euróval jár. A legjobb kisfilm rendezőjének első nagyjátékfilmjét bemutatják a cannes-i filmfesztiválon.

A zsűri tagja volt Claire Denis mellett Stacy Martin színésznő, Eran Kolirin forgatókönyvíró-rendező, Panos H. Koutras forgatókönyvíró-rendező és Cătălin Mitulescu forgatókönyvíró-rendező.

Ebben a kategóriában versenyzett Moldovai Katalin Ahogy eddig című diplomafilmje is.

(Variety)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat