Chris Evans játszhatja Gene Kellyt egy életrajzi filmben


„Amerika kapitány” a hollywoodi színészlegendáról szóló életrajzi film főszerepéről tárgyal.

Az egyelőre cím nélküli projekt Evans ötlete alapján készül. A film egy 12 éves fiúról szól, aki az 1950-es években az MGM-nél kezd dolgozni, és új filmje forgatása közben összebarátkozik Kellyvel.

A film írója és vezető producere John Logan, aki az Aviátor és a Gladiátor forgatókönyvét is jegyzi. Korábban Ana de Armas, Dhanush, Michael Gandolfini, Regé-Jean Page és Billy Bob Thornton csatlakozott a film szereplőgárdájához.

Az ír és német származású Gene Kelly a1912-ben született a pennsylvaniai Pittsburgh-ben. 1940-ben a Broadway-en rendezett, majd filmezni kezdett. 1942-ben a Nekem és kedvesemnek-kel (For Me and My Gal), Judy Garland oldalán debütált a mozivásznakon. Színészként, rendezőként, betétdalok énekeseként egyaránt sikeres volt, filmográfiájában olyan címek szerepelnek, mint az Egy amerikai Párizsban (An American in Paris), az Ének az esőben (Singin’ in the Rain) vagy A rochefort-i kisasszonyok (Les Demoiselles de Rochefort). 1996-ban, 83 éves korában hunyt el Beverly Hillsben, két stroke  után.

(Deadline, Variety)Címkék

Kapcsolódó