Cinema Niche – hiánypótló vetítéssorozat indul


 A Cinema Niche egy havonta jelentkező vetítéssorozat, ahol a hazai mozikban be nem mutatott filmeket lehet megnézni szélesvásznon, egy alkalommal, magyar felirattal. Az első alkalom október 28-án, vasárnap lesz, az első film az El Club.

A chilei Pablo Larraín a Berlinálén a Zsűri Nagydíját elnyert mesterművével, az El Club című film vetítésével indul a havonta jelentkező vetítéssorozat, a Niche, melynek szervezői közösséget szeretnének építeni. Donáth Péter és Bognár Péter ötletgazdák régi vágya valósul meg a Cinema Niche vetítéssorozattal. Donáth a projekt elindításának okairól így mesél:

„Célunk egy filmszerető közösség kialakítása, akiknek folyamatosan gyűjthetjük a fesztiválokon látott izgalmas kortárs filmeket, megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit egyaránt. Segítünk az óriási zajban felhívni a figyelmet azokra a filmekre, amiket kár volna kihagyni bárkinek, akit érdekel ennek a művészeti ágnak a fejlődése vagy csak szeret különleges és emlékezetes filmeket nézni. Olyan filmeket vetítenénk, amik moziélményként működnek a legjobban (szélesvászon, jó hangminőség, közösségi élmény) és eddig nem volt rá lehetőség, hogy moziban lehessen látni őket. Igyekszünk majd bemutatni az elmúlt évek legjobb mozikból kimaradt filmjeit, és azokat a friss filmeket is, amiket vagy csak valamelyik streamszolgáltatón vagy még ott sem lehet látni itthon.”

Larrain negyedik filmjében a fekete humor nyelvén beszél az egyházat ért botrányokról, a papok által elkövetett bűnökről, bűncselekményekről. A cselekmény Chile partjainál egy kisvárosban játszódik, ahol az addig titkolt titkok, bűnök egyszer csak kitudódnak, felszínre törnek.

A szervezők minden jegy mellé a filmhez kapcsolódó meglepetéskiadványt ígérnek. A budapesti Corvin moziban zajló vetítésre ide kattintva lehet jegyet foglalni, és érdemes sietni, hiszen minden filmet egyetlen alkalommal vetítenek, több információt a facebook-oldalulról lehet szerezni. A Cinema Niche az NKA támogatásával valósul meg. 

(közlemény)Kapcsolódó