Cristina Jacob nemzetközi korpodukciót forgat


A népszerű közönségfilmeket (Oh, Ramona, Selfie 69, Love Is A Story, Selfie) jegyző román rendező újra forgat; a Stormy Nights olasz, francia, kanadai, amerikai és román színészekkel készül.

A Stormy Nights 250 000 eurós gyártási támogatást nyert az Országos Filmközpont pályázatán még 2019-ben, de a pandémia miatt – az idejében elkészült forgatókönyv dacára – a stáb halasztani kényszerült a forgatást. Végül a forgatás 2021. március 31-én indulhatott; a bufteai stúdióban és erdélyi helyszíneken zajló felvételeket hét hetesre tervezik.

Cristina Jacob előző filmjeihez hasonlóan a Stormy Nights is vígjáték lesz. A sztori közppontjában álló, a hegyekben elszigelten álló, The Perfect Escape nevű szállodában összefutó négy pár tagjai különböző generációkhoz tartoznak. A szálló azonban, neve ellenére hamarosan „The Perfect Trap”-pé, azaz tökéletes csapdává változik a szereplők számára, akiket Giorgia Sinicorni, Stacy Thunes, Aggy K Adams, Maeva Demurger, Laura Hamisultane, Nigel Whitmey, Mark Holden és Bogdan Iancu alakít.

A forgatókönyvet Jacob, Tim John és Andreea Georgescu közösen jegyzi.

Cristina Jacob a #Selfie-vel hívta fel magára a figyelmet: több mint 93 200-en váltottak mozijegyet a filmre Romániában a 2014. május 9-i bemutató után, összbevétele kb. 257 680 euró volt, és a film folytatása is a nézettségi listák élére ugrott. 2019 februárjában az O, Ramona! című tinivígjátéka döntött újabb rekordot: az erotikus tinivígjátékot a bemutató hétvégéjén több, mint 110 000-en nézték meg (30 éve nem volt ekkora sikere egy román filmnek).

(Agerpres, Film New Europe)


Címkék

Kapcsolódó