Cristina Jacob újabb rekordot döntött a romániai mozikban


Első hétvégéjén több mint 110 ezren nézték meg Cristina Jacob erotikus tinifilmjét, az Oh, Ramoná!-t. Román filmnek harminc éve nem volt ekkora sikere.

A szintén nézettségi rekordot döntő #selfie és #selfie 69 rendezőjének ez az első angol nyelvű filmje, amelyet külföldi forgalmazásra is szántak. A romániai bemutató utáni hétvégén 111881 néző váltott rá jegyet, és 470 142 euró (2 209 669 lej) bevétele volt, ami az amerikai blockbusterek szintjét üti. A szintén február 15-én nyitó Alita: A harc angyala (Alita: Battle Angel) például csak 52 000 romániai nézőt vonzott az első hétvégéjén. Ugyanennyi nézője volt az első hétvége alatt 201 legnépszerűbb román filmjének, a Moromeții 2-nek.

Az Oh, Ramoná!-t Cristina Jacob korábbi filmjeihez hasonlóan a Zazu Film Production gyártotta, költségvetése 2.5 millió euró volt, amelyet részben a Román Filmközpont (CNC) finanszírozott.

A nemzetközi szereposztású (Bogdan Iancu, Aggy K. Adams, Holly Horne, Basil Eidenbenz, Leonardo Boudreau, Andromeda Godfrey és Melanie Ebanks) film coming-of-age történet, egy félénk fiú szexuális és erkölcsi fejlődésének nyomon követése. A főszereplő, szerelme közömbösségétől sarkallva, modern Casanovává válik. A film Andrei Ciobanu online bestsellerének, a Suge-o, Ramona! című regénynek az adaptációja.

(Film New Europe)Kapcsolódó