Csíkszeredában is vetítésekkel ünneplik a magyar film napját


Hat magyar filmet vetít a magyar film napja alkalmából a kedvezményes feltételekkel megrendelhető alkotások közül a Csíki Mozi április 29-én és 30-án.

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és a helyi önkormányzat szervezésében 15, gyerekeknek és nyugdíjasoknak pedig 12 lejes áron vetítenek, írja a Maszol.ro.

Abból az alkalomból, hogy április 30-át, az első magyar mozgókép, az 1901-es A táncz bemutatásának dátumát, ünnepnappá nyilvánították, a Magyar Nemzeti Filmalap és partnerintézményei egy sor kedvezményesen megrendelhető alkotásból álló csomagot ajánlott fel a csatlakozó eseményszervezőknek.

A Csíki Moziban április 29., hétfő a közelmúltban készült alkotásoké: délután négytől Zomborácz Virág Utóélet című 2013-as filmjét, hattól Goda Krisztina Veszettek című 2015-ös alkotását, negyed kilenctől Szász János 2017-es A hentes, a kurva és a félszemű című filmjét tűzték műsorra. Április 30-án, kedden klasszikusokat vetítenek: négytől Török Ferenc Moszkva tér című filmjét 2001-ből, hattól Enyedi Ildikó Az én XX. Századom című filmjét 1989-ből, nyolctól pedig Fábri Zoltán Két félidő a pokolban című háborús filmdrámáját 1961-ből.Kapcsolódó