David Fincher a második netflixes projektjén dolgozik


A Mank című életrajzi dráma után ismét a Netflixszel együttműködve készül forgatni David Fincher. A The Killers című bűnügyi film főszerepét Michael Fassbender kaphatja.

A forgatókönyvet Andrew Kevin Walker írja – aki már háromszor is dolgozott Fincherrel (Se7en, Fight Club, The Game) –, a produceri feladatokat Ceán Chaffin végzi. 

Az Alexis Nolent-képregényt adaptáló történet főszereplője egy hidegvérű gyilkos, akiben lassal felébred a lelkiismeret, és ez érzelmi válságba sodorja. A The Hollywood Reporter és a Deadline is úgy tudja, hogy a film főszerepéről Michael Fassbenderrel tárgyalnak, de ezt a sajtóértesülést a színész és a gyártó képviselői nem erősítették meg a Varietynek. 

Valószínűleg nem ez lesz Fincher utolsó netflixes munkája: tavaly novemberben négy évre szóló szerződést kötött a csatornával; ennek első fejezete volt az Aranypolgár keletkezéstörténetét feldolgozó Mank.

„Az alkoholista, lecsúszott, épp egy balesetből lábadozó, de még mindig a forgatókönyvírók gyöngyének tartott Mankiewiczet – Gary Oldman brillírozik a szerepben, bár a sminkmesteri igyekvés dacára is nehezen hisszük el róla, hogy a negyvenes éveiben jár – a sztori szerint Welles egy ápolónő és egy személyi titkárnő társaságában, és (így gondolja ő) szeszesital nélkül egy világvégi tanyára száműzi, ahol hatvan napot kap a készülő film forgatókönyvének megírására. Már csak azért is Mankiewicz műve a Citizen Kane – sugallja Fincher –, mert azok a személyes viszonyok és élethelyzetek, amelyek inspirálták, a hibáival együtt is bűbájos író életének bizonyos mozzanataihoz kötődnek: ebben az értelemben a végeredmény személyesebb alkotás, mint gondolnánk.” (Teljes kritikánk itt.)


Kapcsolódó