David Lynch után Mundruczó Kornél is filmet rendez az elefántemberről


Mundruczó Kornél, a Fehér isten és a Jupiter holdja rendezője újabb amerikai felkérésre mondott igent: az elefántemberként ismert Joseph Merrick életéről forgat filmet a Straight Up Films és a Phoenix Pictures gyártásában.

A film Joseph Merrick reménytelen szerelméről szól egy fiatal nő iránt, aki élete utolsó heteiben ápolta.

Az elefántember először Bernard Pomerance 1970-es években Londonban felfutott színműve által vált híressé, amelyet nemrég ismét színpadra állítottak Bradley Cooperrel a főszerepben, aki Tony-nevezést is kapott az alakításért. A történetet 1980-ban David Lynch filmesítette meg, John Hurt és Anthony Hopkins szereplésével, a produkciót több kategóriában is Oscarra jelölték.

„Régóta foglalkoztat Joseph Merrick személye. A film tisztelgés lesz rövid, de elképesztő kihívásokkal és tapasztalatokkal teli élete előtt, amely világszerte mélyen megérinti majd a közönséget. A természetben minden élőlény boldogul, az elefántember pedig ebben a környezetben bontakozhat ki igazi önmagaként, Joseph Merrickként” – mondta Mundruczó a Deadline-nak.

Az új film producerei a Straight Up Films részéről Kate Cohen és Marisa Polvino, a Phoenix Pictures Mike Medavoy, aki a Viharszigeten (Shutter Island) és a Fekete hattyún (Black Swan) is dolgozott, valamint David Dobkin, Az U.N.C.L.E. embere (The Man from U.N.C.L.E.) és az Arthur király: A kard legendája (King Arthur: Legend of the Sword) című filmek producere. A forgatás 2020 júnusában kezdődhet.

A Deadline nemrég számolt be arról, hogy Mundruczó Kornél Vanessa Kirby és Shia LaBeouf főszereplésével rendez egy másik amerikai produkciót Pieces Of A Woman címmel.

(Deadline)Kapcsolódó