Deák Kristóf kisfilmje ausztráliai fesztiválon nyert díjat


Az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című alkotása a legjobb európai kisfilm díját nyerte el a 28. Flickerfest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, Ausztráliában, írja a magyar.film.hu.

A rendező és alkotótársa, Nina Kov nem tudtak jelen lenni a díjátadón, ezért videóban köszönték meg az 1000 ausztrál dollárral járó elismerést.

Deák Kristóf az ember és a gépek viszonyáról forgatott rövidfilmet. A 21. századi mese az emberi kreativitásba vetett hitet és az összefogás erejét ünnepli – hasonlóan a rendező Oscar-díjas Mindenki című kisfilmjéhez. A filmben különleges szerepet kap a mozgás, amit Nina Kov mozgásrendezővel együtt gondolkodva hoztak létre az alkotók, igénybe véve mintegy 200 önkéntes szereplő segítségét.

A legjobb játék

A legjobb játék magyarországi bemutatója a Friss Hús fesztiválon volt, ahol a zsűri különdíját nyerte el, díjazták a Malter – Vándor Filmfesztiválon és a Bresti Európai Rövidfilmfesztiválon is.

A legjobb játék a Meteor Filmstúdió, a FilmFabriq és a Vision Team koprodukciójában készült, a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának keretében, a Huszárik Zoltán pályázat támogatásával.Kapcsolódó