DiCaprio lehet a Druk angol nyelvű verziójának a főszereplője


Alig nyerte el a legjobb nemzetközi film Oscar-díját, a Még egy kört mindenkinek (Druk / Another Round), kiderült, hogy a dán dramedy hollywoodi remake-et kap.

Thomas Vinterberg filmje angol nyelvű adaptációs jogait Leonardo diCaprio produkciós cége, az Appian Way vásárolta meg, amely – a Variety információi szerint – közelharcot vívott a jogokért Jake Gyllenhaal és Elizabeth Banks filmgyártó vállalkozásaival.

A dán eredeti forgatókönyvét is (Tobias Lindholmmal együtt) jegyző Vinterberg executive producerként vesz majd részt a projektben, amelynek ezúttal nem ő lesz az írója és a rendezője sem.

Mads Mikkelsen (az új verzióban Leonardo diCaprio) szereplője, Martin „egy elfásult, középkorú középiskolai történelemtanár családdal és hervasztóan kiszámítható hétköznapokkal. Munkahelyén megismert, évtizedes barátai között ott van a magányos tornatanár, Tommy (Thomas Bo Larsen), az ambícióit elvesztő énektanár, Peter (Lars Ranthe) és a kisgyerekes, lestrapált pszichológiatanár, Nikolaj (Magnus Millang). Negyvenedik születésnapján a „hivatalosan” is középkorba lépett Nikolaj felhozza Skårderud teóriáját, amit a társaság eleinte nem igazán vesz komolyan. Aztán egy nap Martin ittasan megy be tanítani és az egyik legizgalmasabb óráját tartja meg. Látva az eredményt, a férfiak közösen elhatározzák, hogy kísérleti alanyt faragva önmagukból, tudományos dokumentációkkal alátámasztva letesztelik Skårderud igazát, lehetőleg valahol a józanság és a részegség között”. (Teljes kritikánk a filmről itt.)

Címkék

Kapcsolódó