Díjat nyert Berlinben az Enyedi-Krigler projekt


Krigler Gábor és Enyedi Ildikó sorozatterve a berlini filmvásáron megszervezett, Berlinale Co-Pro Series nevű koprodukciós pitchfórumon mutatkozott be tegnap kilenc másik európai filmsorozat-projekttel együtt. 

A Berlinale többi eseményéhez hasonlóan a pitchfórum is online zajlott. A fórum díját (Séries Mania Project Exchange Award) a Balaton brigád című magyar hidegháborús kémthrillerterv nyerte el. A projektverseny nyertese részt vehet a Séries Mania Fórumon, amelyet Lille-ben szerveznek meg augusztus 31-én és szeptember 1-jén.

A nyolc részesre tervezett Balaton brigád forgatókönyvét Krigler Gábor, Lovas Balázs és Lengyel Balázs jegyzi; a széria vezető rendezője Enyedi Ildikó. A sorozat gyártója a Krigler Gábor által 2019-ben alapított Joyride; a produkcióba az RTL Klub is beszállt.

A sztori főszereplője egy Stasi-ügynök, aki a címbeli elitalakulat vezetőjeként a „magyar tenger” partján nyaraló, és hátrahagyott rokonaikkal itt találkozó kelet-német turistákat figyeli. Miközben különös kapcsolatot alakít ki egy magyar belügyessel, az ügynöknek rá kell jönnie, hogy fordult a kocka, és maga is saját és családja disszidálását kezdi fontolgatni.

(Variety, Cineuropa)Kapcsolódó