Dokumentumfilmeket lehet nevezni az idei Filmgalopp versenyébe


A Filmtett Egyesület a 21. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle keretében hetedik alkalommal hirdette meg erdélyi magyar filmes versenyét, a Filmgaloppot; a vetésforgónk elvét követve ezúttal ismét a dokumentumfilmek alkotóit célozzuk meg.

A verseny célja fiatal, erdélyi, magyar tehetségek felkutatása, filmjeik bemutatása a szakma és a nagyközönség előtt, elbírálásuk egy szakmai zsűri által.

A Filmgalopp versenye a 21. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle helyszínein, október 6. és 9. között zajlik. A jelentkezés határideje 2021. augusztus 22., vasárnap 23:59, a nevezés ingyenes. A beválogatott filmek listáját szeptember 1-jén tesszük nyilvánossá, a díjkiosztó a fesztivál záróünnepségén (október 9-én) lesz Kolozsváron.

A versenybe olyan, 2019. január 1-je óta elkészült dokumentarista (élőszereplős vagy animált, de a valóságot rögzítő) alkotásokat várunk, amelyek stábjának kulcsfigurái (író, rendező, operatőr, producer) nagyrészt erdélyi alkotók, javarészben erdélyi helyszíneken készültek, javarészben magyar nyelven.

A Filmgalopp fődíja egymillió forint a Nemzeti Filmintézet jóvoltából; a közönségdíj 1000 lej, amelyet idén is a Nobila Casa ajánlott fel.

A részletes felhívás és a jelentkezési űrlap elérhető a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle honlapján.Kapcsolódó