Dwayne Johnson 2018 legjobban fizetett filmsztárja


Dwayne Johnson volt 2018-ban a legjobban fizetett filmsztár a Forbes üzleti magazin szerdán közzétett listája szerint.

A Jumanji sztárja 89,4 millió dollárral vette át a lista vezetését a korábbi győztestől, George Clooneytól, aki ezúttal be sem került az első tízbe - emlékeztet a BBC.

Johnson tavalyelőtt 119 millió dollárral csak a második helyet szerezte meg. Clooney ugyanis 2017-ben tequilacégének eladásával keresett sokat: a Forbes adatai szerint egymilliárd dollárt kapott a vállalatért.

Az üzleti magazin a sztárszínészek éves jövedelmét a filmjeik mellett egyéb bevételeikből, márkaszerződéseikből számítja ki. Johnson az Under Armour sportmárkával is sokat keres. A Halálos iramban: Hobbs és Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw) című akciófilm, valamint a Családi bunyó (Fighting with My Family) és a Shazam! is jól jövedelmezett számára. Idén mutatják be Jumanji: A következő szint (Jumanji: The Next Level) című filmjét is, amelyben Kevin Hart és Jack Black társaságában szerepel.

A Forbes tízes toplistáján Chris Hemsworth a második 76,4 millió dollárral, Robert Downey Jr. pedig 66 millió dollárral a harmadik. Bradley Cooper 2015 után ismét szerepel az első tízben a Csillag születik (A Star is Born) sikerének köszönhetően, amelynek rendezője, forgatókönyvírója, producere és szereplője is volt. Cooper 57 millió dollárral lett a hatodik a listán. Will Smith az Aladdin című filmjével a tizedik helyre érkezett 35 millió dolláros bevétellel.

A Forbes pénteken publikálja a legjobban kereső színésznők toplistáját.

(MTI)Kapcsolódó