Animációs film készül Frida Kahlóról


Frida Kahlo mexikói művész életéről és életművéről készül animációs film a londoni Lupus Films és a Universal Content Group gyártásában, a BAFTA-díjas mexikói-angol Paloma Baeza rendezésében, írja a Cartoon Brew.

A 2D-s, élőszereplős felvételekkel kevert életrajzi, Frida Kahlo „belső életét” is dramatizáló film a az alkotók szerint érzékenyen közelíti meg Kahlo művészi és női fejlődését. A rendező kiemelte, hogy mexikói gyökerei miatt különösen fontos neki, hogy lehetőséget kapott arra, hogy elmélyüljön Frida Kahlo összetett személyiségében.

Paloma Baeza az Egyesült Királyságban született, de gyerekkorát Mexico City-ben töltötte. Poles Apart című tárgyanimációs diplomamunkájáért 2018-ban Annie-díjat és BAFTA-díjat nyert. A rendező jelenleg az animációt és élőfilmes felvételeket keverő The Toymaker’s Secret című projekten dolgozik, amelynek forgatókönyvét férje, Alex Garland írta és a Sony Tristar partnerségében készül.

A Lupus Films munkatársa, Camilla Deakin producer szerint a Frida Kahlo-film mögött álló női alkotócsapat számára a mexikói művésznő példakép, így különös szenvedéllyel vágtak bele az animációs projektbe, amely lehetőséget nyújt élénk munkáinak, Mexikó színeinek és textúráinak bemutatására.

(Cartoon Brew)Kapcsolódó