Egy hét múlva lesz a Valan bukaresti premierje


A Valan – Az angyalok völgye című film bemutatója február 13-án 20 órakor kezdődik a Elvire Popesco moziban. A vetítést közönségtalálkozó követi.

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet és a Filmtett Distribution a román fővárosban is bemutatja Bagota Béla Valan – Az angyalok völgye című filmjét, amelyet a kritika az első, skandináv típusú erdélyi thrillerként tart számon. 

A filmet Bukarestben eredeti nyelven, román nyelvű felirattal vetítik. A vetítésen és az azt követő közönségtalálkozón részt vesz Bagota Béla rendező, Krisztik Csaba főszereplő, Kántor László producer és Damokos Csaba látványtervező. A meghívottakkal Kacsó Edith, a Román Televízió Magyaradásának munkatársa beszélget.

A film főszereplője, Péter nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban. Péter egy telefonhívás miatt kénytelen visszatérni az erdélyi bányavárosba, amikor felmerül a gyanúja, hogy testvére holtteste került elő a hófödte fenyvesek között. A múltba vezető nyomozás útvesztőjében a férfinek nemcsak a várost fojtogató bűnözéssel kell megküzdenie, hanem a saját démonjaival is.

A Valan – Az angyalok völgye február 12-én debütál Szebenben, a Ion Besoiu Kulturális Központban, 14-én pedig az aradi Művész moziban vetítik.Kapcsolódó