Egy tyúkról tervez forgatni Pálfi György


Egy háztáji csirke kiscsibékre vágyik, ezért fellázad a tojásait elvevő gazda ellen, és titokban kezdi kikölteni azokat – a filmterv sikerrel mutatkozott be a San Sebastian-i fesztiválon, koprodukciós partnereket Cannes-ban és az argentin Ventana Suron fognak keresni.

A két éve bemutatott Az Úr hangja óta Pálfi négy filmtervel pályázott a filmintézetnél, és egyik pályázata sem volt sikeres – emlékeztet az új projektről hírt adó Filmhu, majd a rendezőt idézi az új projekttel kapcsolatban: „Arra nem számítunk, hogy Magyarországról is támogatást kapunk a tervre, persze nagyon örülnénk neki. De ebben a pillanatban olyan erős politikai befolyásoltsága van a Nemzeti Filmintézetnek, hogy kénytelenek vagyunk más lehetőségek után nézni, nemzetközi producereket keresni.”

Az interjú szerint a rendező kis költségvetésű, kevés helyszínen játszódó filmben gondolkodik, és mivel a színészek gázsijára nem lenne kerete, inkább állatos filmet tervez. Bár a tyúk lesz a főszereplője, az ő nézőpontjából és a történet hátterében kibontakozik a gazdájának a sorsa is: „A tyúk története egy vígjátékszerű kaland lesz, az embereké pedig tragédia. Így együtt fogják megteremteni a tragikomikus hangulatot” – idézi a portál a rendezőt.

A történet univerzális, és ez lehetővé teszi a külföldi forgatást. A film producere Muhi András, aki „nagy elánnal gyűjti a partnereket”, hogy 2021-ben forgathassanak.Kapcsolódó