Életrajzi film készül Audrey Hepburnről


A főszerepet Rooney Mara alakítja, aki producerként is részt vesz a munkálatokban.

A biopic rendezője Luca Guadagnino (Szólíts a neveden / Call Me by Your Name), a forgatókönyvet pedig Michael Mitnick (Az emlékek őre / The Giver) írja – adta hírül a Variety. A történetről egyelőre semmit nem lehet tudni, csak hogy a legendás hollywoodi színésznőről fog szólni.

Audrey Kathleen Ruston, művésznevén Audrey Hepburn (1929–1993) négy évtizedes karrierje alatt több mint 30 filmben szerepelt, köztük olyan klasszikusokban, mint a Római vakáció (Roman Holiday, r. William Wyler, 1953), a Sabrina (r. Billy Wilder, 1954), az Egy apáca története (The Nun’s Story, r. Fred Zinnemann, 1959), a My Fair Lady (r. George Cukor, 1964), az Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany’s, r. Blake Edwards, 1961), az Amerikai fogócska (Charade, r. Stanley Donen, 1963), a Várj, amíg sötét lesz (Wait Until Dark, r. Terence Young, 1967). Emberjogi harcosként az UNICEF-ben tevékenykedett, afrikai, dél-amerikai és ázsiai gyerekeken próbált segíteni, ezért Oscar- és számos más filmes díja mellé állami kitüntetést (Presidential Medal of Freedom) is kapott.

A készülő életrajzi filmben Rooney Mara alakítja, aki maga is kétszer kapott Oscar-jelölést (A tetovált lány / The Girl With the Dragon Tattoo, Carol).
Kapcsolódó