Elfelejtett Romero-filmet mutat be a nyáron egy streaming-csatorna


A legendás horrorrendező, George A. Romero közel fél évszázaddal ezelőtt készült, de soha be nem mutatott filmje, a The Amusement Park lesz látható idén nyártól a Shudder streaming-csatonán.

Az élőhalottak éjszakája és folytatásainak rendezője 1973-ban fejezte be a The Amusement Parkot, amely tökéletesen illeszkedik a társadalomkritikával átszőtt Romero-horrorok sorába, bár ez volt rendezője egyetlen bérmunkája. Egy evangélikus közösség (The Lutheran Society) kérte fel a rendezőt, hogy készítsen filmet az idősek nehéz sorsáról, ám az alkotást sosem mutatták be, a megrendelő lemondott róla, mivel túl intenzívnek találta. A sztori szerint egy idős úr ellátogat egy vidámparkba, ám a kellemesnek ígérkező kiruccanás hamarosan rémálomba fordul.

The Amusement Parkot 2018-as megtalálásáig elveszett filmként tartották számon. Újra felfedezése Daniel Krausnak, a The New York Times bestseller-írójának és egyben Guillermo del Toro alkotótársának köszönhető. Most a legendás filmrendező özvegye, Suzanne Desrocher-Romero és a George A. Romero Alapítvány restauráltatja a filmet 4K-felbontásban.

A Shudder idén nyárára ígérti az alkotás bemutatóját, bár a konkrét dátumot még nem tűzte ki.Kapcsolódó