Elhalasztották a Karlovy Vary-i filmfesztivált


A hagyományos június végi, július eleji dátumok helyett idén augusztus 20. és 28. között rendezik meg a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivált, közölték a rendezvény szervezői.

A Csehországot különösen drámaian érintő járványhelyzet közepette a patinás filmfesztivál szervezői úgy határoztak, hogy hat héttel elhalasztják a rendezvény 55. kiadását, remélve, hogy az elnapolásnak közönhetően sikerül megtartaniuk ezt a kulturális eseményt „abban a terjedelmében, amelyet a közönség és a fesztiválrajongók már megszoktak” – áll a fesztivál közleményében. Remélik, hogy az oltáskampány előrehaladtával sikerül a járványt ellenőrzés alá vonni, augusztusban már biztonságosabb körülmények között tarthatják meg a vetítéseket, és jövőre visszatérhetnek a szokásos, nyár közepi időpontokhoz: a 65. kiadást már 2022. július 1. és 9. között szervezhetik meg.

Kelet- és Közép-Európa legnagyobb filmfesztiválját tavaly ideiglenesen átalakították: nem egy helyszínre összpontosított eseményként szervezték meg, hanem 80 cseh város összesen 96 mozijában, viszont az eredetileg kitűzött időpontban, július 3. és 11. között. Kapcsolódó