Elhalasztották a palicsi filmfesztivált


A szerb kormány szigorított a gyülekezés szabályain, ezért több fesztivált, köztük a Palicsi Európai Filmfesztivált is el kellett halasztani.

„A járvány terjedését megelőző intézkedések miatt kénytelenek vagyunk megváltoztatni a fesztivál dátumait – fogalmazott Miroslav Mogorović programigazgató. – Mi befejeztük a munka ránk eső részét, nagyszerű programunk van […]. Amint a járványhelyzet jobbra fordul, bejelentjük az új időpontokat. Biztosak vagyunk abban, hogy még idén nyáron megörvendeztethetjük a nézőket a filmekkel, az megelőzés és a távolságtartás szabályait betartva. Tudjuk, hogy a világjárvány miatt oly sok kihívással küszködő állampolgároknak szükségük van erre a fesztiválra, ahogy az összes többi kulturális eseményre is, amit ilyen körülmények között meg lehet szervezni. […] A kulturális rendezvények bátorítóak és lélekemelőek, ami kétségkívül fontos tényező a gyógyulás folyamatában.Reméljük, hogy fesztiválunk hamarosan könnyebbé teszi majd minden filmrajongó életét.”

A Szabadkai Szabadegyetem szervezte Palicsi Európai Filmfesztivál 27. kiadását augusztus 8. és 14. között tartották volna meg. A hivatalos versenyprogramban 13 film mérkőzik meg egymással, és idén lesz egy Új magyar film szekció is.

Szerbiában mostanig 21 253 koronavírus-fertőzést és 482 emiatti halálesetet tartanak számon; mindkét szám folyamatosan növekszik.Kapcsolódó