Elhalasztották a Primanimát


A Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál szervezői a jelenlegi járványügyi történéseket figyelembe véve úgy döntöttek, hogyelhalasztják és várhatóan jövő tavasszal rendezik meg a fesztivál 9. kiadását.

Noha idén egyébként is átméretezett fesztivált terveztek, ahol kizárólag kis létszámú csoportok látogathatták volna a vetítéseket, a járvány második hulláma miatt a Primanima szervezői az elhalasztást tartják az egyetlen felelős döntésnek – közölték tegnap az esemény honlapján.

A fesztivál idei kiadására rekordszámú, közel 1800 nevezés érkezett, háromszor annyi, mint az előző években. A nevezéseket a kilenc fős előzsűri több, mint két hónapi munkával dolgozta fel. A gyermekfilmes versenyprogramot már közzétették, a fesztivál további filmjeinek listáját, a következő hetekben hozzák nyilvánosságra. „Rengeteg inspiráló alkotás érkezett fiatal animációs alkotóktól, ezért a Primanima csapata fontosnak tartja, hogy ezekre az értékes filmekre még a jövő tavaszra halasztott fesztivál előtt is figyelmet fordítson” – írják a szervezők, akik azt ígérik, hogy a tavasz előtt is animációs híreket és interjúkat tesznek majd közzé a fesztivál közösségi oldalain, illetve kiebb volumenű programokat (filmklub, online fórumok) szerveznek, főképp a budaörsi BABtérben.
Kapcsolódó