Elhalasztották az Éden mozibemutatóját


Kocsis Ágnes Éden című filmje az eredeti tervek szerint október 15-én került volna a magyarországi mozikba.

„Sajnos, az egyre terjedő járvány miatt meg kellett hoznunk a döntést: az Éden október 15-re tervezett filmbemutatóját későbbre halasztottuk” – közölte a forgalmazó a film Facebook-oldalán. Az új időpont „a jövő év első negyedében” lesz, az alkotók remélik, hogy „akkor már bátran mehetünk moziba”.

„Az Éden alapötlete egy roppant egyszerű, de működő high concept: egy fiatal nő, Éva (Lana Baric) allergiás mindenre, ami a modern világ hozadéka – írtuk róla augusztus végén. – Bármilyen kemikália, a légszennyezés, az elektromágneses- és rádióhullámok erős rohamokat váltanak ki nála, Éva emiatt teljes izolációban él egy számára tervezett és biztonságossá tett lakásban, amit a vele kísérletező kutatócég biztosít neki. Testvére, Gyuri (Bocskor Salló-Lóránt) gondoskodik róla, akinek emiatt nem igazán van saját élete. Egy per keretében megismerkedik egy pszichológussal, Andrással (Daan Stuyven), akiben talán megjelenik a magány felszámolásának lehetősége.” (Teljes kritika itt.)

Kocsis Ágnes harmadik egészestés játékfilmjének története több, mint tíz évvel ezelőtt kezdődött, kiindulópontja egy reneszánsz filmes pályázat volt, román korpodukcióban, nemzetközi szereplőgárdával készült. A rendező itt mesél az alkotói folyamatról.Kapcsolódó