Elhalasztották az új Bond-film bemutatóját


Az MGM, az Eon és a Universal novemberre halasztotta a No Time to Die bemutatóját, remélve, hogy addig helyreáll a nyugalom a filmpiacon.

Az új Bond-filmet eredetileg április 2-án tervezték bemutatni az Egyesült Királyságban, a nemzetközi premiert pedig április 10-ére ütemezték, Michael G. Wilson és Barbara Broccoli producerek tegnapi bejelentése szerint azonban csak Mindenszentek előtti szerdán, november 25-én kerül erre sor – adta hírül a Deadline. A britek egy héttel korábban, már november 12-étől megnézhetik a filmet. 1995 óta egyébként egy híján az összes Bond-filmet ebben az időszakban mutatták be.

A novemberi bemutató dátuma egybeesik néhány másik, nagy érdeklődésre számot tartó film bemutatójával: ekkor indítja a Warner Bros. a Will Smith főszereplésével készült King Richardot, a Disney a Raya and the Last Dragont és Sony a The Happiest Season című vígjátékot.

A COVID-19 járvány miatt, elővigyázatosságból egész moziláncok zártak be vagy néptelenedtek el világszerte, így az új Bond-film tavaszi bemutatója hatalmas anyagi veszteséggel járna. A széria előző négy darabja – Spectre, Skyfall, Quantum of Solace and Casino Royale –, amelyben Daniel Craig játszotta a főszerepet, összesen 3,2 milliárd dollár (a teljes franchise 7 milliárd dollár) nemzetközi bevételt hozott, a Skyfall egyedül 1,1 milliárdot, amivel az 58 éves franchise legjövedelmezőbb alkotásának bizonyult.Kapcsolódó