Elindult a jegyelővétel a Friss Húsra


A május 27. és június 2. között, a Toldi moziban és további szabadtéri helyszíneken zajló Friss Hús Budapest Nemzetközi
Rövidfilmfesztivál mozitermeibe csak védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni.

Május 13-án elindult az online jegyelővétel a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválra: a toldimozi.hu oldalon lehet jegyet venni a fesztivál vetítéseire. 

A magyar és a nemzetközi rövidfilmek mellett további különleges válogatások is lesznek a fesztiválon: az idei LMBTQ-termést bemutató Queer Dreams szekcióban három magyar alkotó filmjét is vetítik (Konkol Máté: Budapest, closed city, Varga Gábor: Csendes környék,
Andella Mirtill: Mint egy haiku). Idén a háborús tematikájú rövidfilmek is egy külön válogatásban lesznek megtekinthetőek – látható lesz az új HBO-sorozatot jegyző Szentgyörgyi Bálint egyik korábbi munkája (Koller Éva bátorsága) és a Friss Húson lesz az Aracsi Norbert által rendezett Elfelejtett nemzedék magyarországi bemutatója is.

A nemzetközi dokuk között pedig egy animációs munkát is találunk, a Just a Guy című német filmben három nő mesél arról a bizarr vonzalomról, amit egy börtönben ülő sorozatgyilkos elítélt váltott ki bennük.

A fesztivál kiemelt vendége Csehország: a cseh fókusz keretében számos különösen szórakoztató rövidfilmet vetítenek a prágai filmakadémia és az IShorts jóvoltából, valamint egy izgalmas és releváns cseh esettanulmány is gazdagítja a fesztivál programját. A Magyarországon először látható Winter Flies című cseh film alkotói mutatják be, hogy Csehországban milyen lehetőségei vannak egy kezdő filmrendezőnek. A film alkotója, Olmo Omerzu zsűriként vesz részt az idei Friss Húson, Péterfy Bori és Reisz Gábor mellett értékeli a magyar kisjátékfilmes versenyprogramot.

A zsűrizés mellett Péterfy Bori a fesztivál idei nagykövete: a Friss Hús podcastjában készült beszélgetésben az énekesnő-színésznő filmes munkáit nézték át. A fesztiválon egy válogatás látható ezekből, három rövidfilmje (Nagypál Orsi: Paktum, Horvát Lili: Napszúrás, Milojev Zsanett: Vénusz-átvonulás), a vetítést pódiumbeszélgetés követi az alkotókkal.

Fontos, hogy a moziterembe csak akkor léphet be a jegyvásárló, ha rendelkezik védettségi igazolvánnyal, kiskorúak esetében pedig védettségi igazolványos kísérővel. Védettségi igazolvány hiányában a Távmozi programjában lehet megnézni a Friss Hús magyar kisjátékfilmes versenyprogramját, ezekre a távmozi.hu oldalán lehet majd jegyet váltani.

(a szervezők közleménye)Kapcsolódó