Elindult a nevezés a legrangosabb magyar operatőrversenyre


Márciusban ismét megrendezik a világhírű operatőrökről elnevezett versenyt, amelynek során kiosztják a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Díjakat. Magyarország legrégebbi operatőr versenyére a rendezvény megújult weboldalán lehet benyújtani a nevezéseket.

A 2004-ben a rendezvény alapítói azt tűzték ki célul, hogy felhívják a figyelmet a magyar operatőrök közösségének legkiválóbb tagjaira. Azóta minden évben hagyományos díjátadó keretében választják ki a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hazai operatőröket, akik egyedülálló és gyönyörű képekkel hozzák közelebb a közönség szívéhez a filmművészetet.

Idén a versenyre megkötések nélkül nevezhetnek a tavalyi évben bemutatott magyar filmek alkotói és gyártói 2021. március 5-éig, a diákfilmes, a dokumentumfilmes, a természetfilmes, a kisjátékfilmes, a tévéfilmes vagy a játékfilmes kategóriába. A nevezés részletei itt. A diákfilm kategória versenyzőinek idén is lehetősége lesz elnyerni Magyarország legértékesebb diákfilm-díját, a Sparks Kft. – Panavision filmes kameracsomag különdíját, amit 2005-ben Zsigmond Vilmos alapított és támogatott élete végéig.

Novák Emil, a HSC Stábiskola igazgatója és Romwalter Béla, a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny alapítója a 2004-ben Novák Emil által alapított Aranyszem Fesztivált 2018-ban nevezték át a magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról. A rendezvény fő támogatói a Nemzeti Filmintézet, a Magyar Művészeti Akadémia és a Sparks Kft., az esemény technikai támogatói pedig a Schwindl Kft. és a Two Men’s Show Lighting.

(nfi.hu)Kapcsolódó