Elindult a nevezés a Savaria Filmszemlére


A Savaria Filmakadémia Egyesület 2022-ben is meghirdette a Savaria Filmszemlét, melyre 2022. május 11. és 13. között kerül sor.

A filmszemlére építészet, formatervezés vagy kulturális örökség kategóriában lehet nevezni rövid és egészestés dokumentumfilmekkel és ismeretterjesztő kisjátékfilmekkel. A szemlére a témákhoz köthető kiemelkedő személyiségekről készült portrékat, közösségeket, irányzatokat, a Kárpát-medence tájegységeinek jellegzetességeit bemutató filmeket várnak. Fontos szempont, hogy az érték- és hagyományőrzés mellett a jelenleg is zajló kulturális/művészeti változások és irányzatok is helyet kapjanak a szemlén.

A zsűri külön kategóriában értékeli a diákfilmeket, a felsőoktatásban tanuló hallgatók kísérleti és vizsgafilmjeit.

Kategóriánként az első három helyezett filmalkotás pénzdíjban részesül, valamint különdíjakat is kiosztanak.

A filmszemle ideje alatt sor kerül szakmai konferenciára és egyéb rendezvényekre; a részletes programot a Savaria Filmszemle később közli.

A 9. Savaria Filmszemlére a www.savariafilmszemle.hu internetes oldalon található pályázati űrlap helyes kitöltésével lehet nevezni. A beküldési határidő 2022. február 28., éjfél.

 További információ elérhető a pályázatról a filmszemle e-mail címén, illetve a +36 20 549 5200-as telefonszámon.Kapcsolódó