Elkezdődtek a 3. Blue Danube Filmfesztivál budapesti vetítései


A bécsi vetítések után november 21. és 24. között a budapesti Lurdy Moziban láthatják az érdeklődök a 3. Blue Danube Filmfesztivál nyolc versenyfilmblokkját.

A csütörtöki nyitónapon az Experimental kategória filmjeit vetítették, pénteken az animációs blokk következik, benne többek között két MOMÉ-s filmmel, Buda Flóra Anna Entrópia és Hana Yamazaki The Act of Breathing című alkotásával.

Szombaton, versenyen kívül másfél órás olasz összeállítást vetítenek a 6. Firenze FilmCorti Festival jóvoltából az Olasz Kultúrintézet támogatásával. A vetítés után Francesco Borchi, a The Last Lesson című film rendezője lesz a fesztivál vendége. Oláh Kata és Csukás Sándor már elismert dokumentumfilmje, a Mignon is szombaton lesz látható, a film után beszélgetés lesz az alkotókkal. A szombat esti rövidfilmprogram több filmje foglalkozik a szülő-gyerek kapcsolattal, ezért a vetítés utáni beszélgetésre meghívták Ficza Jánost, az Apu-kalipszis blog szerzőjét. Vasárnap este a fikciós rövidfilmek között szerepel Molvay Norbert Jövő szerdán című alkotása is a rendező jelenlétében.

Műsoron lesz az All These Creatures 2018-as Arany Pálma-díjas rövidfilm, a 2019-es Oscar-díjas rövidfilm, a Skin, a 2018-as Oscarra jelölt dokumentumfilm, a Black Sheep, továbbá összesen nyolc olyan alkotás, amelyet az Európai Filmakadémia díjára jelöltek, köztük a Watermelon Juice című spanyol rövidfilm, amely még most is versenyben van a legjobb öt között a díjért.

A vetítések minden nap 18 és 20 órakor kezdődnek a Lurdy-ház mozijának 6-os termében, az olasz blokk szombaton 16 órakor kezdődik, a 20 órás vetítés mindig fikciós rövidfilmeket mutat be. A jegyár minden vetítésre 990 Ft, megvásárolható a helyszínen vagy előzetesen online is. A szombati napra napijegy váltható 2019 forintért, a teljes fesztiválbérlet ára 3990 Ft. A részletes program elérhető a fesztivál honlapján és a Facebookon, mindkét helyről el lehet jutni az online jegyvásárláshoz is.

(közlemény)Kapcsolódó