Előrehozták a Pesti balhé bemutatóját Előrehozták a Pesti balhé bemutatóját

Előrehozták a Pesti balhé bemutatóját

Az idei év többnyire filmpremierek elhalasztásáról szóló hírekkel volt tele – végre itt egy film (ráadásul magyar), aminek a bemutatójára a tervezettnél korábban kerülhet sor.

Az eredeti dátumhoz képest két héttel előrehozták a Pesti balhé című vígjáték bemutatóját: a film július 30-ától lesz látható a nemrég újranyílt magyar mozikban. A hírt a film hivatalos Facebook-oldalán jelentették be.

A Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi) rendezte film „a Másnaposok szellemében készült” – fogalmaznak az alkotók. 

A történet hősei „gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak. Csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak. Azután felnőttek – de szerencsére nem komolyodtak meg. Marcell kivételével, aki kőgazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihentagyú tréfacsinálók, mint voltak. És amikor a banda egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopják be az évszázad műkincs-árverésére, még a tőlük eltávolodott régi cimborát is sikerül rábeszélni az eszement bűntényre. De nincs tökéletes terv. Vagy hát: náluk biztos nincs. Egy profi bűnöző bevonása után is csak káosz, kaland, küzdelem és sok béka mard. De ők épp az ilyen helyzeteket szeretik…”

A főbb szerepeket Mészáros Béla, Petrik Andrea, Szabó Simon, Elek Ferenc, Inotay Ákos, Reviczky Gábor és Hegedűs D. Géza alakítja, a forgatókönyvet Lóth Balázs, Szabó Márk és Inotay Ákos jegyzi.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat