Először kapott fődíjat magyar film Monte-Carlóban Először kapott fődíjat magyar film Monte-Carlóban

Először kapott fődíjat magyar film Monte-Carlóban

Magyar sikerrel zárult szombat este a Monte-Carlói Nemzetközi Filmfesztivál. Reisz Gábor alkotása, a Rossz versek kapta a fődíjat az Emir Kusturica által elnökölt zsűritől. Ezt az elismerést először nyerte el magyar film, a díjat a magyar rendező vette át a fesztivál záró gálaestjén Monte-Carlóban.

Az alkotó önéletrajzi ihletésű filmjében a felnőtté válás legfontosabb kérdéseivel foglalkozik: megvalósíthatóak-e a vágyaink, és különböző gyerekkori énjeink elégedettek lennének-e azzal az emberrel, akivé váltunk? „Olyan filmet akartam készíteni, amelyből rá lehet ismerni a valóságra, melyben Magyarországon élünk” - idézte a Magyar Nemzeti Filmalap MTI-hez eljuttatott közleménye Reisz Gábor rendező-főszereplőt. Reisz Gáborral készült interjúnk ide kattintva olvasható.

Reisz Gábor diplomafilmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan sikerét követően részt vehetett a cannes-i filmfesztivál rezidensprogramjában, amelynek keretében több hónapon át dolgozott Párizsban az új forgatókönyvén. A Rossz versek a Proton Cinema gyártásában, a Les Films du Balibari és az RTL Magyarország koprodukciójában készült a filmalap támogatásával.

A Rossz verseket tavaly decemberben mutatták be a magyarországi mozik, nemzetközi premierje az A-kategóriás tallinni filmfesztiválon volt, nemrég Torinóban három zsűri díjazta olaszországi fesztiválpremierje alkalmával.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat