Előzményfilmet kap A vaják


Blood Origin lesz a címe, és a főszerepét Jodie Turner-Smith fogja játszani.

A Vaják (The Witcher) hat részes előzményfilm-sorozata szintén netflixes produkció lesz. A sztori a tündék világában, 1200 évvel az eredeti történet előtt játszódik, amikor szörnyek, emberek és tündék világa egybeolvadt, és a legelső vaják létrehozásáról fog szólni.

Turner-Smith szereplője Éile, „egy istennő hangjával megáldott elit harcos” lesz, aki „elhagyja a saját klánját és a királynő testőrei közé áll, hogy nomád zenészszíve vágyait követhesse”. Egy váratlan esemény azonban arra sarkallja, hogy visszatérjen a kardjához, bosszút és megváltást keressen.

Az eredeti, nyolc részes, Henry Cavill főszereplésével forgott sorozat showrunnere, Lauren Schmidt Hissrich most executive producer lesz, az új showrunner Declan de Barra. A regényadaptáció alapjául szolgáló The Witcher írója, Andrzej Sapkowski kreatív munkatársként vesz majd részt a munkálatokban.

A prequel bemutatójára vonatkozó tervek egyelőre nem nyilvánosak, viszont a Vaják második évada (The Witcher: Blood Origin) idei premierje előtt áll. A forgatás a járvány miatt csúszott, így az utómunkát sem fejezték még be az alkotók.

(The Wrap)Kapcsolódó