Elstartolt az online felvételi a kolozsvári Sapientián


Ma reggel óta működik a Sapientia EMTE online beiratkozási felülete, amelyen keresztül iratkozni lehet a 2020. évi egyetemi felvételire, így a Kolozsvári Karra, s ezen belül a Filmművészet, fotóművészet, média szakra.

A Kolozsvári Kar március közepe óta, három hónapon át, online mutatta be képzési kínálatát, májusban virtuális nyílt napokat szervezett, és különböző tematikus napokkal próbált sapientiás hangulatot teremteni az online felületeken. Ezt az irányt folytatva a Kolozsvári Karon minden, felvételit érintő megmérettetés – a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel – online történik, alapképzésen öt szakra, összesen 125 tandíjmentes és költség-hozzájárulásos helyre lehet jelentkezni.

A hat féléves képzést nyújtó Filmművészet, fotóművészet, média szakon 12 tandíjmentes és 13 költség-hozzájárulásos hely áll a felvételizők rendelkezésére (a tandíj éves összege 350 euró). A ma kezdődött beiratkozás július 12-én, 14 órakor zárul. A felvételi kétszintes lesz: a gyakorlati vizsgára július 13-án, az írásbelire július 15-én kerül sor. Az eredményeket július 19-én teszik közzé; a helyek visszaigazolása július 20. és 24. között zajlik – utóbbi a végleges bejutólista közzétételének a dátuma is. 

„Felhasználóbarát és interaktív, regisztrációhoz kötött iratkozási rendszert készített elő a Sapientia a járványhelyzethez alkalmazkodva a felveteli.sapientia.ro linken, melyben akár a bentlakásigényt is lehet jelezni, ezzel nagyban megkönnyítve a felvételizők dolgát” – áll az intézmény ma délelőtti közleményében.

A felvételizők adminisztratív és szakmai kérdéseire az egyetem munkatársai a kar Google Meet-felületén válaszolnak iratkozási napokon 9–12 óra között.

 Az online iratkozási felület mellett az idei év másik újdonsága az, hogy nem kell beiratkozási díjat fizetni. Kapcsolódó