Eredeti szereposztásának egy részével tér vissza A birodalom záróévadja


Lars von Trier két évadot megért kórházas horrorsorozatához harmadik évad készül, A birodalom (Riget / The Kingdom) zárószériájának a forgatása idén nyáron kezdődik, a bemutató 2022-re várható. A rendezői székbe ezúttal is Trier ül.

A birodalom első két évadát 1994-ben és 1997-ben mutatták be. A záróévadban több dán szereplő – köztük Ghita Norby, Peter Mygind és Soren Pilmark – is visszatér a képernyőkre, és a színészgárdához új, szintén dán művészek is csatlakoznak, pl. Nicolas Bro (The Killing) és Bodil Jorgensen (Zöld hentesek / De grønne slagtere / The Green Butchers).

A Birodalom (Riget) egyedülálló jelenség. Persze a 60-as évek legendás francia sorozata, a Belphégor és a Twin Peaks kultszéria már kitaposták az ösvényt számára, mégis egyedivé teszi, hogy zord európai jellege, humorral, műfaji klisékkel van összegyúrva a szerzői attitűd jegyében. 

A szellemlakta kórház drámája öt epizódban fog folytatódni, a harmadik és egyben záróévad címe The Kingdom Exodus lesz. A forgatókönyvet ezúttal is a dán köztévé megrendelésére készült eredeti szériák két írója, Lars von Trier és Niels Vorsel jegyzi.

(The Hollywood Reporter)Kapcsolódó